KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR
PATLICANLI KÖFTE NASIL YAPILIR
Sevdiğim iki sebze bir köftede buluştu...Patatese köz patlıcanın tadı çok yakıştı...İçi yumuşak dışı çıtır harika köfteler...
· MALZEMELER:
· 2 adet patlıcan
· 3 adet haşlanmış patates
· 2 adet yumurta sarısı
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 2 yemek kaşığı galeta unu
· 2 yemek kaşığı un
· 100 gr. kaşar peyniri
· tuz- karabiber- kırmızı toz biber
· Kızartmak için:
· sıvı yağı
· Üzeri için:
· galeta unu
· Servis için:
· 1 kase yoğurt
· 1 tutam dereotu
· 1 diş sarımsak
· tuz
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· YAPILIŞI:
· Patlıcanları közleyin. Kabuklarını temizleyip ince kıyım doğrayın.
· Bir kabın içine patatesleri rendeleyin.
· Üzerine doğranmış köz patlıcan, rende kaşar, galeta unu, nişasta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
· Harcı 1 saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dolapta dinlendirin.
· Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp yassı köfteler elde edin.
· Bir kabın içine galeta ununu alın ve köfteleri tamamen galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
· Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarın köfteleri çıkarın.
· Sarımsağı rendeleyin ve tuz ile ezin. Yoğurdu ekleyip çırpın. İnce kıyım doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
· Sıcak servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR"