ELMALI TOPPARE




ELMALI TOPPARE
Sevgili Hilal Şimşek Yavuz' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :))



MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 paket yumuşamış tereyağı veya margarin (250gr)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı seker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 4-5 su bardağı kadar )
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet elma
yarIm su bardağı seker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı tarcın
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı seker
2,5 su bardağı su
çeyrek limon suyu
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp, soğutalım.
İç malzemesi için, elmaları rendeleyip, şeker ve tarçınla birlikte elmalar suyunu çekene dek pişirelim. cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için, karıştırma kabına yağı, yumurtaları, yoğurdu ve şekeri krem haline gelene dek karıştıralım. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip güzelce yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlendirelim.  Hamurdan ceviz büyüklüĞünde parçalar koparalım, aynı içli köfte yapar gibi bezenin içini oyup iç malzemeden yeteri koyup kapatalım ve yuvarlayalım. YağlanmıŞ fırın tepsisİne aralıklarla dizelim 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktığında  soğuk Şerbetin içine koyup ters düz yaparak çok az bekletip, Şerbetten çıkaralım. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım. AFİYETLER OLSUN

0 Komentar untuk "ELMALI TOPPARE"

Back To Top