PORTAKAL SULU GALETA UNLU POĞAÇA





PORTAKAL SULU GALETA UNLU POĞAÇA
Sevgili AYNUR EGE bizlerle nefis  poğaça tarifi paylaşmışlardır. Bu tarifi  gece önceden hazırlayıp, ertesi gün pişiriyoruz. Misafir menüsü için tercih edilebilecek telaşsız bir tarif. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER:
250 GR. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 su bardağı portakal suyu
2 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine ),
yarım su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un .
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
3 adet patates
1 adet soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
galeta unu ( 1 su bardağı kadar.)
YAPILIŞI:
ilk önce haşlanmış patatesleri püre gibi iyice eziyoruz. Soğanı ince kıyım doğrayıp, yağda biraz sararttıktan sonra patatesi koyup baharatlarını ekliyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz .
HAMURU İÇİN; un hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz azar azar unumuzu koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. Avucumuzun içinde hafif açalım ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyup kapatalım ve yuvarlayalım. Kat yeri alta gelecek şekilde, önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsimize dizelim. Yalnız bunu bir gece önce yapıp pişirmeden bekletiyoruz, çok daha lezzetli oluyor. Ertesi günü 200 derecede pişiriyoruz AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PORTAKAL SULU GALETA UNLU POĞAÇA"

Back To Top