NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA






NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA
Sevgili LEYLA DURMUŞ bizlerle güzel bir pasta  tarifi paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 kabartma tozu
1 vanilya
KREMASI İÇİN
1 litre süt
10 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
2 kaşık dolu dolu un
2 kaşık dolu dolu nişasta
vanilya
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
ÜZERİ  İÇİN:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN:
mevsim meyveleri
 tart jölesi
YAPILIŞI
Yumurtaları köpüren değin çırpıp, şekeri ekleyelim ve kabarana kadar mikser yardımıyla çırpmaya devam edelim. Nişasta un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yine güzelce karıştıralım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökelim 170 derecede pişirelim.
Pandispanya pişerken kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye, süt,şeker,un,ve nişastayı alalım, muhallebi kıvamında pişirelim. Son aşamada vanilya ve yağı ekleyip mikserle güzelce çırpalım ve ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
 krem şantiyi süt ile çırpıp, iyice soğuması için dolaba kaldıralım.
Pişen pandispanyayı ortadan ikiye  keselim ve kremamızı koyalım Dilerseniz meyve dilimleri veya damla  çikolata serpe bilirsiniz. Diğer parçayı üzerine kapatalım ve pastanın üzerini krem şantiyle kaplayalım. Dilimlenmiş meyveleri dizelim. Tart jölesini paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayıp, yumurta fırçası ile meyvelerin üzerine sürelim. Böylece meyvelerin beklerken karamasını önleriz. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA"

Back To Top