RİCOTTA KEK, VİŞNELİ SOS İLE


 RİCOTTA KEK, VİŞNELİ SOS İLE
Keskinoğlu nun davetlisi olarak katıldığım Mutfak Sanatları Akademisi' n de, İtalyan mutfağını içeren bir  workshop gerçekleşti. Eğitmen şefimiz Hakan Şen ve diğer blogger arkadaşlarla keyifli bir gün geçirdik :) 
 MALZEMELER:
2 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta beyazı
250 gr ricotta peynir
1 adet limon rendesi
180 gr toz şeker
135 gr un
175 gr tereyağı
5 gr kabartma tozu
SOSU İÇİN:
70 gr vişne
50 ml su
50 gr toz şeker.
YAPILIŞI:


Kek kalıbının her yanını tereyağı ile yağlayalım.


Karıştırma  kabında tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım.


Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edelim.


Rendelenmiş limon kabuğu ve ricotta peynirini de ekleyip karıştırmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu da ilave edip, pürüzsüz bir hamur olana dek karıştıralım.


Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpmaya başlayalım. Kar haline gelinceye kadar çırpalım. Öyle ki kabı ters çevirdiğimizde akmamalıdır. Ve mikserin bıçaklarından da görüldüğü gibi akmıyor.


Çırptığımız yumurta aklarını diğer karışıma ekleyelim.


Ve alttan üste doğru kabarcıkları söndürmeden nazikçe karıştıralım.


Karışımı kek kalıba dökelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken sos malzemelerini bir tencereye alıp bir taşım kaynatalım. El blendrında çekelim


Kekimiz  pişerken harika kabardı.


Kek pişip fırından çıktığında soğumaya bırakalım.
 Soğuyan keki servis tabağına ters çevirelim ve üzerine
 vişne sosunu dökelim. AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk " RİCOTTA KEK, VİŞNELİ SOS İLE"

Back To Top