PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI



PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlı olan irmik tatlısı portakal aroması ile birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor
·         MALZEMELER:
·         1 kilo süt
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı irmik
·         1 adet portakal kabuğu rendesi
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 su bardağı portakal suyu
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye, süt, irmik,şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım ve göz göz olana kadar pişiriniz.
·         Kullanacağımız herhangi bir kabı suyla ıslatınız..( Tatlımızın kolayca çıkması için).
·         Ben gül şeklinde silikon kek kalıbı kullandım.
·         Tatlıyı sıcak sıcak  kalıba dökünüz.
·         Ilındıktan sonra dolabın normal rafına kaldırınız.
·         Yaklaşık 1-2 saatte kalıptan çıkma kıvamına geliyor.
·         Tatlı iyice soğuduktan sonra dolaptan alınız  ve ters çevirerek servis tabağına alınız.
·         SOSU İÇİN;
·         Küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alınız  ve nişasta eriyinceye kadar karıştırıp,orta hararetli ateşte pişiriniz.
·         Ilındıktan sonra tatlının üzerine dökünüz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Tatlının  üzerine herhangi bir sos ( Vişne suyu, tang, oralet vs) ; portakal kabuğu yerine de limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.
0 Komentar untuk "PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI"

Back To Top