PORTAKAL SOSLU KEK






PORTAKAL SOSLU KEK
Bu sene  sürekli portakallı tarifler yaptığımı farkettim, Herhalde yiyemediğim iki yılın özlemidir. Çok hafif,   çok lezzetli bir kek oldu :)
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik  toz şeker
1,5 su bardağı un
1 adet  portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal  kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
yarım su bardağı su

YAPILIŞI:
Karıştırma kabında yumurtaları köpürene dek çırpalım ve şekeri ekleyip mikser yardımıyla kabarana kadar çırpmaya devam edelim.
Portakal, kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyip çırpalım.
Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
Yağlanmış orta boy kek kalıbına harcımızı dökelim.
Çok ılık fırında 170 derecede keki pişirelim
SOS İÇİN; bir küçük tencereye  rende portakal kabuklarını ve suyu alalım, bir taşım kanatıp, suyunu süzelim ve rende portakal kabuklarını tencereye alalım.
Üzerine şekeri ve portakal suyunu ekleyip, bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakalım.
 Kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı  çıktığında sosu üzerine  dökelim.

  Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PORTAKAL SOSLU KEK"

Back To Top