BALLI MUZLU SICAK DONDURMA ( Kızarmış Dondurma)




 BALLI MUZLU SICAK DONDURMA
Sıcak dondurmayı Ayvalık- Cunda da tatma fırsatı bulmuştum. Yaz sıcağında sıcak dondurma olur mu demiştik ama tadınca enfes bir tatla karşılaştık. Dışı sıcak ve çıtır içi ise buz gibi dondurma. Meğerse yapımı ne kadar da kolaymış :) Çok daha net anlaşılabilmesi için yapım aşamalarını fotoğrafladım. Yalnız dondurma hemen eridiğinden çok hızlı hareket etmem gerekti, çekimlerim gerektiği kadar net çıkmadılar :(
Kızarmış dondurma yaparken hızlı hareket etmek gerekir, aksi halde dondurmalar eriyebilir,ayrıca kızartma işlemine başlamadan önce dondurmanın dışının tamamen kaplanmış olduğundan emin olmalıyız.
5 dakika içinde servis edilmelidir.

MALZEMELER:

Sade Maraş dondurması
1 paket cornflakes
Un
Yumurta
İçi için:
Arzuya göre muz
üzeri için:
Arzuya göre bal
veya çikolata sosu
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:

 Önce hazırlıklarımızı yapalım.Cornflakes robottan geçirilip ufalayıp, çukur bir kaba alalım. Diğer bir kabın içine  yumurtayı alıp çırpalım başka bir çukur kabın içine unu alalım.

Dondurmayı dolaptan çıkaralım ve pinpon topu büyüklüğünde parçalar alalım.


Arzu ederseniz dondurmanın içine bir dilim muz yerleştirip top haline getiriniz


Top halindeki dondurmayı önce bolca una bulayalım,


daha sonra her yanını çırpılmış yumurtaya,



Son olarak da  her yanını kaplayacak şekilde bolca cornflakese bulayalım. Her yanının kapanması lazım. Yoksa kızartırken  dondurma eriyebilir.


Hazırladığımız dondurma toplarını 3 saat kadar  dondurucuda bekletelim.


İyice soğuyan dondurmayı dolaptan çıkarıp, bol sıvıyağda 15 saniye kadar arkalı önlü kızartalım. Çok daha fazla kızartırsanız dondurma eriyebilir.

Kızaran dondurmayı servis tabağın alalım, arzu ederseniz üzerine 1  yemek kaşığı bal veya çikolata sosu dökebilirsiniz.
 AFİYETLER OLSUN



0 Komentar untuk "BALLI MUZLU SICAK DONDURMA ( Kızarmış Dondurma)"

Back To Top