PRATİK LİMONLU DONDURMA


PRATİK LİMONLU DONDURMA

Bu tarif müthiş oldu,biz bayıldık ... İnanın  bir çok markaların limonlu dondurmasından çok daha başarılı geldi bize... Limonun ferahlığını seviyorsanız tavsiye ederim...Yalnız, dondurma iyice donduktan sonra servis yapmanızı öneririm...Malzemeler ise gördüğünüz gibi evdeki malzemelerdir... Burada en önemli konu yoğurdun ekşi olmamasıdır... Yoksa sonuç başarısız olur...

·         MALZEMELER:
·         3 su bardağı süzme yoğurt veya normal yoğurt
·         2 su bardağı toz şeker
·         2 adet limon kabuğu rendesi
·         2 adet limonun suyu
·         YAPILIŞI:
·         Eğer süzme yoğurt dışında bir yoğurt kullanıyorsak ince bir süzgece alıp suyunu süzdürelim. ( Sulu yoğurt hemen donmaz ve çabuk eriyor.)
·         Bir çukur kabın içine şekeri alalım.
·         Üzerine 2 adet limonu rendeleyip, sularını sıkalım.
·         Elimizle şeker eriyinceye kadar karışımı ezelim.
·          Yoğurdu çatalla iyice ezip limonlu karışıma ekleyelim ve kaşıkla güzelce karıştıralım.
·         Buzluğa girmeye dayanaklı bir kaba harcımızı alalım.
·         Üzerini düzeltelim ve dondurucuya koyalım.

·         PÜF NOKTASI; 1- 1,5 saatte bir her yanının iyice donması için dondurmamızı karıştıralım. Bu işlemi 4 veya 5 kere tekrarlamak yeterlidir.( 8 saat donması için yeterli oluyor.)İyice donan dondurmamızı servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "PRATİK LİMONLU DONDURMA"

Back To Top