ISPANAKLI KÖMBE


ISPANAKLI KÖMBE














Sevgili DERYA MEVLÜT AY' dan harika bir tarif. Ellerinize sağlık; teşekkür ederiz :)
MALZEMELER:
1 kilo esmer un ( ikinci sınıf un)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
yeteri kadar tuz ve su
alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kilodan biraz fazla ıspanak
6- 7 adet kuru soğan
tuz- karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı yoğurt
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım:
Soğanları ince kıyım doğrayıp sıvıyağda soteleyelim ve salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Tuz ve karabiberi ilave edelim.Yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları da tencereye ekleyip karıştıralım ocağın altını kısıp güzelce karıştıralım. 1-2 dakika  kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için :
Yoğurma kabına yoğurt, süt , zeytinyağ ve tuzu alalım. Azar azar un ve su ekleyip sertce bir hamur yoğuralım. pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru 8 eşit bezeye bölelim. Tepsiyi güzelce yağlayalım. Bezeleri tek tek açmaya başlayalım. Açtığımız ilk 3 bezeyi aralarını yeteri kadar sıvı yağ ile yağlayarak tepsiye yayalım. İç malzemenin  yarısından fazlasını üzerine dökelim ve 1 yufka daha açıp üzerlerine koyalım. Kalan iç malzemeyi de üzerine serpelim.Diğer  yufkaları da tek tek açıp aralarını yağlayarak tepsiye döşeyelim. yani 8 kat yufka olmuş oluyor.
Üzeri için
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.Baklava dilimi gibi kesip tercihen odun fırınına gönderelim. Ev de ise önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ISPANAKLI KÖMBE"

Back To Top