PRATİK BÖREK



PRATİK BÖREK
İç malzemeniz hazırsa eğer, sadece 10 dakikada hazırlayacağınız bir börektir. Arzu ettiğiniz herhangi bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Fırından çıktığında ise çıtır  çıtırdır :)



MALZEMELER:
3 adet yufka
Sosu için
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
İç malzemesi için:
4-5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
Üzeri için :
yuımurta sarısı
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim
İnce kıyım doğranmış soğanı sıvıyağında kavuralım. Salçayı ekleyelim.
Üzerine  patatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika  birlikte kavurduktan sonra soğumaya bırakalım.


Tezgahın üzerine 1. yufkayı serelim ve üzerine yeteri kadar su ve sıvı yağ karışımını sürelim.


Kenarları katlayıp dikdörtgen  bir yufka elde edelim.


Uzun kenarına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.


Ve rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloyu 4  parmak genişliğinde  bıçak yardımıyla keselim.


Yağlamış fırın tepsimize  böreklerimizi dizelim.


Üzerlerine  yumurta sarısı sürelim. Ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "PRATİK BÖREK"

Back To Top