TULUMBA TATLISI



TULUMBA TATLISI
Sevgili Zeynep Badem Gözlü Demiroğlu bizlerle herkesin sevdiği nefis bir Tulumba tatlısı tarifi paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)



HAMURU iÇiN :
3 su bardak su
100 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 yemek kaşık toz şeker
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı  nişasta veya pirinc unu
Çay kaşığının  ucu ile tuz
KIZARTMAK iÇiN :
Yeterince sıvı yağ
$ERBETi iÇiN :
4 su bardak su
4 su bardak toz $eker
1 yemek kaşığı  limon suyu
YAPILI$I :
Öncelikle $erbeti 10 dk. kısık atete kaynatıp,içine limon suyunu koyup bir iki dk.daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Sonra hamuru icin celik bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup tencereyi ocaga alıyoruz ve içine tereyağı, vanilyayi ve şekeride ilave edip karıştırarak yağın erimesini sağlıyoruz. Su fokur fokur kaynamayacak, yağ eriyince icine yava yavaş ve karıtırarak unu ilave edip topaklanmadan iyice karıştırıyoruz. Hamur toparlanInca tencereye yapışmıyorsa olmuş demektir .Sonra hamuru ocaktan alıp çabuk soğuması  icin başka bir kaba aıyoruz hamur biraz ılınınca  içine teker teker yumurtaları  koyup yediriyoruz. Daha sonra icine irmigi ve nişastayı da ilave edip iyice karıtırıyoruz ve hamurumuz hazırdır.Hamuru yıldız uçlu sıkma torbasına dolduruyoruz ve kızdırdığımız yağın icine dilediğimiz büyklükte sıkıp kızartıyoruz . Kızaran hamurları soğuk şerbete atıp,  2-3 dk.bekletip tabağa alalaım. Tatlılar şerbette çok durursa çıtırlığı  gidiyor. Onun icin hemen çıkarın ki, çıtır çıtır olsun.....
NOT:Yağ kızınnca atei  orta ayara alın  ve yavaş yava kızartınız çünkü hızlı  ateşte kızartırsanız  tatlımızın  içi hamur kalır güzel olmaz.... AFİYETLER OLSUN




0 Komentar untuk "TULUMBA TATLISI"

Back To Top