LİMONLU PARFE



LİMONLU PARFE
PARFE : Kalıba dökülerek dondurulmuş, kremayla yapılmış pastadır..
Tadı dondurmaya benziyor, sıcak günler için ideal  bir tariftir.



MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet büyükçe limon
2 kutu krema ( 400 ml))
YAPILIŞI:
3 ayrı kap hazırlayalım. yumurtaların sarılarını ayrı bir kaba, aklarını ayrı bir kaba ve kremalarıda ayrı bir kaba koyalım. Öncelikle akları mikserle çırpmaya başlayalım. Akları kabarıp, sertleşene değin çırpalım. Kıvamı mikserin uçlarından akmıyorsa olmuş demektir. Kremamızı da kabarana kadar çırpalım. Yumurta sarılarına şekeri ekleyip, şekerler eriyinceye dek çırpmaya devam edelim. Yumurtalı karışıma limon kabuklarını rendeleyelim. Limonların suyunu sıkıp, ilave edelim. mikserle şöyle bir çırpalım. Kremayı ekleyip, tahta veya silikon bir kaşıkla karıştıralım. En son akları da ekleyip, yine kaşıkla nazikçe alttan üste doğru karıştıralım. Herhangi bir kalıba güzelce, kırıştırmadan streç film serelim ve parfemizi eşit olarak kalıbımıza yayalım. Hemen dondurucuya kaldıralım. En az 4- 5 saat dondurucuda kaldıktan sonra ters çevirerek, dilimleyerek servis yapalım.
NOT:HİÇBİR ŞEKİLDE YUMURTA KOKMAZ!!!
NOT: Arzu ederseniz, parfenin alt ve üst tabanına bebe bisküvileri kırıp, koyabilirsiniz.
NOT Bildiğiniz gibi parfe dondurma tarzıdır. Dondurucudan çıktığı anda erimeye başlar. Beklenmeden tüketilmelidir. Kalanı tekrar dondurucuya koyunuz.
AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk " LİMONLU PARFE"

Back To Top