NANELİ PARFE



 NANELİ PARFE
Lezzet Dergisi ve Yörsan' ın birlikte düzenlediği workshop da, şefimiz  Ömer Esen eşliğinde yaptığımız parfemiz.



MALZEMELER
1,5 su bardağı yoğurt (250 gr)
2 su bardağı pudra şekeri (250 gr)
1 litre krema
10 yaprak jelatin
2 adet limonun kabuğu
yarım demet taze nane
YAPILIŞI:
Yoğurdu ve pudra şekerini çırpma kabına alıp, çırpalım.. Başka bir kapta kremayı koyulaşıp , kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpalım. İki karışımı aynı kase içine alarak karıştırmaya devam edelim. Yaprak jelatinleri soğuk suda 3 dakika bekletelim. Jelatinlerin suyunu süzüp bir tencerede kısık ateşte eritelim. Jelatini yoğurtlu karışıma ilave edip, güzelce karıştıralım. Rendelenmiş limon kabuklarını ve ince kıyım doğranmış  naneleri ekleyip, son bir kez daha karıştıralım. Karışımı kalıplara dolduralım. Katılaşana kadar buzlukta bekletelim.. İstediğiniz meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyelim. Bekletmeden soğuk soğuk servis yapalım. Arzu ederseniz Tabanı için Browni ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN










0 Komentar untuk "NANELİ PARFE"

Back To Top