BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK



BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK
Çok pratik, çıtır çıtır  bir börek tarifidir. 1 paket yufkadan tarif verdim  fakat çok daha az yufka kullanabilirsiniz.Kullanacağınız baklava yufkası sayısında yağ oranlarını azaltınız. Bazen bayram tatlılarından baklavalık yufka kalıyor, börek olarak değerlendirebilirsiniz . Arzu ederseniz sos malzemesine  1 çay bardağı kadar maden suyu ilave edebilirsiniz.



·         MALZEMELER :
·         1 paket baklava yufkası
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         iÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
·         YAPILIŞI:

           
      ·         2 adet baklava yufkasını üst üste koyalım. ( Bir şey sürmüyoruz.)
·         Geniş bir uç kısmına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.



·         Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.


·         4-5 parmak genişliğinde dilimlere keselim.
·         ( Ben fotoğrafta görüldüğü şekilde kesiyorum. Aynı boy oluyorlar.)


·         Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim
·         Tereyağını eritelim ve sıvıyağı ekleyelim.
·         Her dilimin üzerini yeteri kadar yağlayalım.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK"

Back To Top