KARNIYARIK POĞAÇA


KARNIYARIK POĞAÇA
Yumuşacık, pastanelerden aldığımız poğaça  tadında bir poğaça tarifidir. Ben peynirli ve kıymalı iç malzeme kullanarak yapıyorum. Her ikisi de çok yakışıyor. Kalabalık misafirleriniz için uygun bir tariftir. (30 adetten fazla. )

·         MALZEMELER:
·         3 su bardağı ılık süt
·         200 gr krema ( 1 küçük kutu )
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         2 adet yumurta
·         1 paket yaş maya (42gr)
·         1 paket kabartma tozu
·         3 yemek kaşığı şeker
·         1 yemek kaşığı tuz
·         1,5 kg un
·         İÇ MALZEME:
·         Peynirli- kıymalı
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Domates ve biber
·         YAPILIŞI:
·         Kremayı bir tencereye alıp,eritelim ve üzerine sütü ekleyip,kaynatmadan sadece ısıtalım.
·         Karıştırma kabına sütlü karışımı ve diğer malzemeleri de ilave edip, kulak memesi kıvamında güzelce bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun mayalanması için üzerini kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat bekletelim.
·         Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletelim.
·         ilk yaptığımız bezeden başlayarak, merdane ile açıp , karşılıklı olarak iki yanından bıçakla ay şeklinde keselim. Ortasına iç harçtan koyalım.
·         Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak kesilen parçadan birinin içinden karşı tarafa geçirerek diğer taraftan dışarı çıkarılıp iki kesiğin uçlarını üst üste getiriyoruz .Yani ilikten geçirir gibi.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·         Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürelim.
·         Arzuya göre üzerine domates- biber dilimleri sıralayalım
·         Tepside bir süre daha mayalandırıp, 190  derecelik  fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
·         Olmaz ama eğer fırından çıkardığınızda sert olmuşsa tepsinin üzerini bir süreliğine kapatın, yumuşacık olur
·         AFİYET OLSUN
















0 Komentar untuk "KARNIYARIK POĞAÇA"

Back To Top