ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK




ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK
Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam ediniz ve  bu muhteşem lezzete ulaşınız :)



·         MALZEMELER:
·         Yarım su bardağı ılık süt
·         Yarım su bardağı ılık su
·         Yarım paket yaş maya
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         3- 3,5 su bardağı un
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.:
·         1 su bardağından fazla iri çekilmiş ceviz
·         1 su bardağından fazla kuru üzüm
·         6- 8 yemek kaşığı toz şeker
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık üt, ılık su, toz şeker ve yaş mayayı alalım.
·         Maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Sıvı yağı ekleyelim.
·         Azar azar unu ilave edelim.
·         Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örtelim.
·         Ilık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim


·         Mayalanan hamuru ikiye bölüp, 2 beze elde edelim.



·         Hafif unlu tezgahta, her bir bezeyi kalın olmayacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.


·         Yufkanın üzerine  toz şeker serpelim. ( Ben 3 yemek kaşığı serptim. Daha tatlı seviyorsanız 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. )



·         Üzerine cevizi serpelim.



·         Ve kuru üzümü de serpip,



·         Hamurun bir ucundan başlayarak,



  ·       rulo şeklinde saralım.


·         Ruloyu  iki parmak genişliğinde dilimlere keselim.



·         Orta boy borcamın tabanına yağlı kağıt serelim.
·         Yan duvarları yağlayalım.
·         Dilimleri üzüm ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye yan yana dizelim.
·         Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
·         10- 15 dakika daha tepside mayalandıralım.
·         Ilık 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

·         Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. Bayatladığında da lezzetini korur.

·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK"

Back To Top