LUTENİTSA ( KAHVALTILIK SOS)








LUTENİTSA  ( Kahvaltılık sos)
Yemelere doyamayacağınız Bulgaristan 'a ait  bir sostur. İster kahvaltılarda ekmek- çörek üzerine ister makarna sosu olarak kullanınız . Yapımı her ne kadar zahmetli de olsa yılda sadece 1 gün ayırmaya değecek bir lezzettedir.




·          MALZEMELER:
·          3 kilo kırmızı domates
·          1 kilo etli kırmızı biber
·          yarım kilo patlıcan
·          250 gr havuç
·          2 çay bardağı sirke
·          1 baş sarımsak
·          arzuya göre acı biber
·          1 yemek kaşığı tepeleme tuz
·          yarım yemek kaşığı toz şeker
·          1 çay bardağı zeytinyağı
·          YAPILIŞI:
·          Havuçları temizleyip, haşlayalım.
·          Kırmızıbiber ve patlıcanları közleyip kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyelim.
·          Domateslerin kabuklarını soyalım.
·          Tüm malzemeleri robotta çekelim ve püre haline getirelim ve bir  tencereye alalım ve orta hararetli ateşte göz  göz olana değin pişirelim.(Püf noktası: Domatesi çok sulandırmadan çekiniz).
·          Göz göz olduğunda tuz- şeker- sirke-zeytin yağ ve ince kıyım sarımsağı ilave edip karıştıralım.( Damak tadınıza uymuyorsa sirke kullanmayınız).
·          Kuru cam kavanozlara sıcak sıcak paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.1 gece ters çevirerek bekletelim.
·          Kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
·          NOT: Kavanozları serin bir yerde muhafaza ediniz.
·          Kullanmaya başladığınızda buzdolabında saklayınız.


0 Komentar untuk "LUTENİTSA ( KAHVALTILIK SOS)"

Back To Top