İRMİK HELVASI



İRMİK HELVASI
~~ Kandilimiz mübarek Olsun ~~
Allah tekrarlarını görmeyi nasip etsin. Amin


·         MALZEMELER:
·         2 su bardağı irmik
·         1,5 su bardağı şeker (Tatlı seviyorsanız 2 su bardağı şeker)
·         2,5 su bardağı su
·         125 gram tereyağı ( Veya margarin)- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
·         1 Türk kahvesi fincanı  çam fıstığı
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Tarçın
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye ( Tercihen teflon) yağları alalım.
·         Fıstıkları ve irmiği koyup, kısık ateşte 30- 40 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
·         Sıcak suyun içinde şekeri eritelim.
·         Fıstık ve irmik pembeleştiğinde  şekerli suyu irmiğin üzerine  dökelim.
·         Bu esnada biraz sıçrayacaktır, kenara çekiliniz.
·         Tenceremizin ağzını sıkıca kapatalım. Helvamız suyunu çekince altını kapatıp, karıştıralım
·         Havlu kağıt veya temiz bir bezi tencerenin  üzerine koyup, kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
·         Dilediğiniz şekillerde servis yapabilirsiniz.
·         Örneğin; dondurma kaşığı, normal yemek kaşığı veya küçük kalıplar kullanabilirsiniz.
·         Dondurma kaşığı ile 18 top çıkıyor
·         Üzerine tarçın serpebilirsiniz.

·         NOT: Su yerine süt kullanabilirsiniz.
0 Komentar untuk "İRMİK HELVASI"

Back To Top