KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL



PRATİK PROFİTEROL
Bayat ekmekleri değerlendirmenin tatlı bir yolu :)


MALZEMELER:
·         8  adet Doygun tost ekmeği  ( Veya ince dilimlenmiş ekmek)
·         1 litre süt
·         1 su toz şeker
·         1 su bardağı un
·         1 poşet sade toz krem şanti
·         1 adet vanilya
·         Üzeri için:
·         1 paket bitter çikolata sosu
·         2,5 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle tost ekmeklerini fırın tepsisine dizelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıp, kuruyana kadar pişirelim.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Bir tencereye süt, şeker ve unu alalım.
·         Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·         Son aşamada vanilyayı ekleyelim.
·         Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım, akıcı bir krema olsun.
·         Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım.
·         İçine kızarmış ekmekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
·         Tercihen 1 gece dolapta bekletelim.
·         Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.
·         Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.
·         Tatlımızı aynı profiterol gibi de top top koyabilirsiniz.
·         Üzerine çikolata sosunu servis esnasında dökmenizi öneririm.
·         Afiyet olsun.

0 Komentar untuk "KIZARMIŞ TOST EKMEĞİ İLE PROFİTEROL"

Back To Top