KIŞLIK DOMATES SOSU


DOMATES SOSU TARİFİ
KIŞLIK DOMATES SOSU
Ben geçtiğimiz yaz 60 kavanoz domates sosu yaptım,bu yıla da 14 kavanoz kalmış .İnanın  bozulmuyor, yeter ki kapaklar hava almasın.
Önceki yıllardan kalmış kavanozlarını bulaşık makinasında yıkamanızı öneririm.
Yine önceki yılların kavanoz kapaklarını kullanacaksanız, yedek kapak almanızı tavsiye ederim. Bazen kapaklar bozuluyor ve tam kapanmıyor. Hava aldığı için  domatesleri doldururken ya patlayabilir veya  sosunuz çabuk bozulabilir :( Kavanozlara sıcak domatesleri doldurmak en zahmetli iştir bana göre. Kavanozun kapağını sıkıca kapadıktan sonra, temiz bir mutfak havlusuyla kavanozu tutarak lavaboya doğru ters çevirmeye çalışın. Olur da kapak tam kapanmayıp patlarsa en azında lavaboya dökülür, böylece mutfak batmaz.
 SAĞLIKLA AFİYETLE TÜKETİNİZ İNŞALLAH


·         MALZEMELER:
·         Domates ( kırmızı etli domates)
·         tuz
·         zeytinyağı
·         Cam kavanoz
·         YAPILIŞI:
·         Domatesleri güzelce yıkayalım.
·         Kabukları çok kalınsa keselim ve elimizden geldiğince çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         Domatesleri ya rende yardımıyla yada çok sulandırmadan robotta çekelim.
·         Geniş bir tencereye çekilmiş domatesleri alalım.
·         5 litrelik tencereye tepeleme  2 yemek kaşığı tuz
·         Ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyalım
·         Domateslerimizi pişirmeye başlayalım.
·         Oluşan köpüklerini alalım.
·         Renkleri hafif dönmeye başlayınca ocağın altını çok kısalım.
·         Temiz ve kuru cam kavanozlara sıcakken dolduralım.
·         Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım ve kalan havanın çıkması için 1 gece, resimde görüldüğü gibi ters çevirerek bekletelim.
·         Kavanozlarımızı serin ve çok fazla güneş almayan yerde muhafaza edelim.
·         Kullanmaya başladığımız kavanozları açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
0 Komentar untuk "KIŞLIK DOMATES SOSU"

Back To Top