SEBZELİ BEŞAMEL

SEBZELİ BEŞAMEL
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.


·         MALZEMELER:
·         3 adet patlıcan
·         5 adet patates
·         4 adet domates
·         1 adet kuru soğan
·         2-3 diş sarımsak
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         KIZARTMAK İÇİN :
·         Sıvı yağ
·         BEŞAMEL SOS İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         2 yemek kaşığı un
·         tuz- karabiber
·         100 gr kadar kaşar peyniri
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
·         Patatesleri küp küp doğrayıp,kızgın yağda renkleri pembeleşene değin kızartalım.
·         Havlu kağıt serilmiş bir tabağa kızaran patatesleri alalım.
·         Patlıcanları, durulayıp, süzelim ve çok karartmadan kızartıp, patateslerin üzerine alalım.
·         Fazla yağlarından kurtulduktan sonra orta büyüklükte bir fırın kabına tuzunu ve karabiberini ekleyerek alalım.
·         Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
·         Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafif pembeleştirdikten sonra domatesleri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ilave edip,hafif pişirelim.
·         Tuzunu ve karabiberini ekleyip,sebzelerin üstüne yayalım.
·         BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:
·         Bir tencerede 2 kaşık yağı eritip, unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar  topaklandırmadan kavuralım.
·         Azar azar sütü ekleyip, karıştıralım.
·         Koyulaşıp, göz göz olunca altını kapatıp, tuz ekleyip, sebzelerin üzerine dökelim.
·         200 derecelik fırına koyup, beşamel sos hafif pembeleşince çıkarıp, rendelenmiş kaşarı üzerine dökelim ve tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SEBZELİ BEŞAMEL"

Back To Top