KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )



KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )
Nefis bir el açması börek tarifidir.



·         HAMUR MALZEMELERİ:
·         1 kilo un
·         2 adet yumurta
·         1 kase yoğurt
·         1 yemek kaşığı tuz
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         alabildiği kadar ılık su
·         ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         AÇMAK İÇİN :
·          Nişasta ve içe sürmek için sıvı yağı
·         İÇ MALZEMESİ:
·          Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabımıza unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
·         Hamurumuzdan bezeler yapıp, sıralayalım.
·         Bezelerimizi tek tek nişasta yardımıyla oklava ile açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım.
·         Sigara kağıdından daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım.
·         Eğer ununuz kaliteliyse zaten kendinden açılıyor.
·         Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
·         Karşılıklı kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu kare yapalım.
·         İç harcımızı uç kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.
·         Yağlanmış fırın tepsimize koyalım.
·         Diğer bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
·         Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.

·          FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )"

Back To Top