DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA


DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
Çay saatleri için tavsiye edebileceğim bir poğaça tarifi...Ben  bu kez kalıplarla şekillendirdim...yuvarlak  şekil veya herhangi başka bir şekil verebilirsiniz...Dereotu demeti büyükçe olduğundan yarım demet kullandım...küçük demet ise 1 demet kullanabilirsiniz...Böreklik peynir kullanmanızı öneririm...yağlı peynir pişerken çok fazla eriyor...

Diğer Dereotlu Poğaça tarifime buradan bakabilirsiniz.












·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
·         1 çay bardağı erimiş tereyağı
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 paket kabartma tozu
·         aldığı kadar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar)
·         yarım demet dere otu
·         200 gr kadar böreklik peynir
·         Üzeri için:
·         Yumurta sarısı- 1 çay kaşığı sıvı yağ
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, erimiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alıp karıştırın.
·         Azar  azar un tuz ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·         İnce kıyım dere otu ve ezilmiş peynir hamura ekleyip yoğurun. Yoğururken biraz daha  un  ilave edebilirsiniz.
·         Hmauru ikiye bölün ve hafifi unlu tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında hmauru açınız.
·         İster kurabiye kalıpları yardımıyla ister bardak ile  hamuru kesin.
·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
·         Üzerleirne  1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
·         Susam ve çörek otu srpin.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA"

Back To Top