MUZLU ETİMEK TATLISI ( ÇİFT KATLI)




MUZLU ETİMEK TATLISI ( ÇİFT KATLI)
Ömrü bizim evde çok kısa sürdü :) Muz + karamel = Lezzet

·         MALZEMELER:
·         2  paket tuzsuz Etimek
·         Muhallebisi için:
·         1 litre süt
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı un
·         1 yemek kaşığınişasta
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         Karameli için:
·         2,5 su bardağı toz şeker
·         2,5 su bardağısıcak su
·         birkaç damla limon suyu
·         İÇİ İÇİN:
·         3-4 adet muz
·         üzeri için:
·         Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
Karamel sosu için:
·         Bir tencere veya tavaya şekeri alın , şeker hafif rengi dönünceye kadar eritin. ( Şekerin  çok fazla renk almasına  izin vermeyin tadı acılaşıyor).
·         Sıcak suyu ekleyin. Bu esnada şeker toplanabilir, şeker eriyinceye kadar kaynatın ve limon suyunu ekleyin.
·         Kare borcama 1 sıra Etimekleri dizin.
·         Üzerine karamel  sosun yarısını dökün Etimeklerin üzeri tamamen ıslansın.
·         Muhallebisi için, bir tencereyi su ile çalkalayın.( Süt dip tutmaz).
·         Tencereye süt, un ve nişastayı alıp çırpın.
·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
·         Göz göz olunca ocaktan alın ve vanilya ile yağı ekleyip çırpın.
·         Muhallebinin yarısını Etimeklerin üzerine yayın.
·         Üzerine muz dilimlerini sıralayın.
·         2. sıra Etimekleri dizin.
·         kalan karemel sos ile üzerlerini iyice ıslatın.
·         kalan muhallebiyi üzerine yayın.
·         Muz dilimlerini sıralayın.
·         Krem şantiyi süt ile çırpıp  üstne sürün. ( Ben pasta tarağı ile krem şantiyi şekillendirdim).
·         Üzerine arzu ederseniz bolca Hindistan cevizi serpin.
·         1 gece dolapta bekletin.
·         Dilimleyerek servis yapın.
·         AFİYET OLSUN











0 Komentar untuk "MUZLU ETİMEK TATLISI ( ÇİFT KATLI)"

Back To Top