KADAYIF MANTI

KADAYIF MANTI
Kolay mantı nasıl yapılır
Arçelik Mucize Lezzetler Sevgili Refika Birgül  ile Doors Akademi de harika bir workshop gerçekleştirdik...Refika hanımla tanışmak bizleri çok mutlu etti... Refika Birgül' den  çok pratik ve nefis bir mantı tarifi...Bizler çok beğendik...sizlerinde beğeneceğinize inanıyorum...



·         MALZEMELER
·         125 gr tel kadayıf
·         50 gr dana kıyma
·         çeyrek çay kaşığı köfte baharatı
·         çeyrek  çay kaşığı karabiber
·         çeyrek ay kaşığı kimyon
·         yarım çay kaşığı tuz
·         yarım tatlı kaşığı galeta unu
·         10 dal maydanoz
·         1 çorba kaşığı zeytinyağı
·         Kadayıfları yağlamak için eritilmiş yarım çorba kaşığı tereyağı
·         Sos için.
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         2 çorba kaşığı domates püresi
·         1 tatlı kaşığı karabiber
·         2 dal taze kekik
·         1 dal taze nane
·         4 çorba kaşığı zeytinyağı
·         1 çorba kaşığı tereyağı
·         Yoğurt sos için:
·         1,5 su bardağı yoğurt
·         1 diş sarımsak
·         tuz
·         Süslemek için:
·         sumak
·         kimyon
·         pul biber
·         taze nane
·         taze kekik
·         YAPILIŞI:
·         Kıymaya, köfte baharı, karabiber, kimyon, pul biber ve galetayı ekleyin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını da ekledikten sonra köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun.
·         Son olarak maydanozu içine kıyıp 1 dakika daha yoğurun.
·         Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin.
·         Bu sırada yanınızda bir tabakta eritilmiş tereyağı bulunsun.
·         Avucunuzu bu yağ ile yağlayın.
·         Sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm. çapında olsun).
·         Avucunuzdaki yağ ile hem kadayıflar daha lezzetli olacak hem de kadayıf daha rahat bir şekilde köfteleri saracak.
·        Kadayıfları kurumadan muhafaza etmenin püf noktası ise kadayıfı koyduğunuz kabın üzerini nemli bir tülbent veya bez ile örtmek. Böylece hava ile teması kesmiş olacak ve nem sayesinde yumuşaklığını korumuş olacaksınız.
·         Kadayıf toplarını fırın tepsisinin üzerine dizin ve fırının 230 derece ızgarasını yakın.
·        Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir.
·         Ara ara karıştırarak, her tarafının kızardığına emin olun.
·         Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin, sonra sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin.
·         Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.
·         Sosu için ise, tavaya koyduğunuz   tereyağı,  zeytinyağı,  biber salçası, domates salçası ve 2 çorba kaşığı domates püresini ateşe koyun ve malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştırın.
·         Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin.
·         Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine yoğurdunu ve sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz. Soslarla tabağı ‘kirletmeyi’ unutmayın!

·         AFİYET OLSUN






0 Komentar untuk "KADAYIF MANTI"

Back To Top