KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI




KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI
Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu tarif  balık menüsü veya canınız tatlı istediğinde yapabileceğiz  pratik ve nefis  çıtır çıtır bir tatlıdır....Önceden hazırlayıp ikram edeceğiniz anda kızartabilirsiniz...Ben üzerine pudra Şekeri serptim....Arzuya göre çikolata sosu veya  tahin kullanabilirsiniz...AFİYET OLSUN





·                  MALZEMELER:
·                  2 adet yufka
·                  150 gram tahin helvası
·                  1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·                  1 su bardağı çiğ tel kadayıf
·                  KIZARTMAK İÇİN :
·                  Sıvı yağ
·                  ÜZERİ İÇİN:
·                  Pudra şekeri
·                  YAPILIŞI:
·                  İki yufkayı  tezgahın üzerine sererek üst üste koyup rulo şeklinde sarınız. ( Kesimin daha pratik olması ).
·                  3  parmak genişliğinde dilimlere kesiniz. (22- 24 adet arası börek elde edebilirsiniz).
·                  Kestiğiniz dilimleri açınız ve tek tek her biri şeridi muska şeklinde sarmaya başlayınız.
·                  Her bir şeridin uç kısmına yeteri kadar kadayıf, tahin helva ve ceviz koyunuz.
·                  Üçgen şeklinde bir sağ...bir sol köşeye doğru yufka bitene kadar sarınız. (Yalnız,düzgün bir muska şekli elde etmek  için, hep köşelere doğru sarınız).
·                  Uç kısımlarını hafifçe suya batırarak yapıştırınız.
·                  Kızmış bol sıvı yağda hafif pembeleşene kadar  kızartınız.
·                  Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpiniz.
·                  AFİYET OLSUN

·                  NOT: Çiğ tel kadayıfın yerine Muhallebili Kadayıf tarifinde kullandığımız kavrulmuş kadayıfı da kullanabilirsiniz.














0 Komentar untuk "KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI"

Back To Top