ÇITIR SOĞAN HALKALARI




ÇITIR SOĞAN HALKALARI
Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...




·         MALZEMELER:
·         2 adet iri boy kuru soğan
·         Sosu için:
·         1 çay bardağı maden suyu
·         1 adet yumurta
·         1 çay bardağı un
·         1 çay bardağı nişasta
·         yarım çay kaşığı karabiber
·         yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
·         1 çay kaşı tepeleme tuz
·         Panesi için:
·         Galeta unu
·         Kızartmak için:
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Bir kasenin içine, un, nişasta, yumurta, maden suyu ve baharatları alıp çırpınız.
·         Soğanların kabukların soyunuz.
·         Ve her iki başını  keseniz.
·         Soğanları yarım santim genişliğinde halka halka doğrayınız.
·         Halkaların içinden halkaları  çıkarınız.
·         Her bir halkayı sosun içine batırıp bulayınız.
·         Daha sonra galata ununa bulayıp kızgın sıvı yağda  nar gibi kızartınız.
·         Kızaranları havlu kağıt serilmiş servis tabağına alınız.
·         Sıcak servis yapınız.
·         AFİYET OLSUN

· 






0 Komentar untuk "ÇITIR SOĞAN HALKALARI"

Back To Top