BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK
Çok pratik, çıtır çıtır bir börek tarifidir. 1 paket yufkadan tarif verdim fakat çok daha az yufka kullanabilirsiniz.Kullanacağınız baklava yufkası sayısında yağ oranlarını azaltınız. Bazen bayram tatlılarından baklavalık yufka kalıyor, börek olarak değerlendirebilirsiniz . Arzu ederseniz sos malzemesine 1 çay bardağı kadar maden suyu ilave edebilirsiniz.
· MALZEMELER :
· 1 paket baklava yufkası
· ÜZERİ İÇİN:
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· yarım çay bardağı sıvı yağ
· iÇ MALZEMESİ İÇİN:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
· YAPILIŞI:
· 2 adet baklava yufkasını üst üste koyalım. ( Bir şey sürmüyoruz.)
· Geniş bir uç kısmına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
· Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
· 4-5 parmak genişliğinde dilimlere keselim.
· ( Ben fotoğrafta görüldüğü şekilde kesiyorum. Aynı boy oluyorlar.)
· Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim
· Tereyağını eritelim ve sıvıyağı ekleyelim.
· Her dilimin üzerini yeteri kadar yağlayalım.
· Tereyağını eritelim ve sıvıyağı ekleyelim.
· Her dilimin üzerini yeteri kadar yağlayalım.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK"