ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK
Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam ediniz ve bu muhteşem lezzete ulaşınız :)
· MALZEMELER:
· Yarım su bardağı ılık süt
· Yarım su bardağı ılık su
· Yarım paket yaş maya
· 2 yemek kaşığı toz şeker
· 2 yemek kaşığı sıvı yağ
· 3- 3,5 su bardağı un
· İÇ MALZEMESİ İÇİN.:
· 1 su bardağından fazla iri çekilmiş ceviz
· 1 su bardağından fazla kuru üzüm
· 6- 8 yemek kaşığı toz şeker
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına ılık üt, ılık su, toz şeker ve yaş mayayı alalım.
· Maya eriyinceye kadar karıştıralım.
· Sıvı yağı ekleyelim.
· Azar azar unu ilave edelim.
· Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
· Hamurun üzerini örtelim.
· Ilık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim
· Mayalanan hamuru ikiye bölüp, 2 beze elde edelim.
· Hafif unlu tezgahta, her bir bezeyi kalın olmayacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.
· Yufkanın üzerine toz şeker serpelim. ( Ben 3 yemek kaşığı serptim. Daha tatlı seviyorsanız 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. )
· Üzerine cevizi serpelim.
· Ve kuru üzümü de serpip,
· Hamurun bir ucundan başlayarak,
· rulo şeklinde saralım.
· Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimlere keselim.
· Orta boy borcamın tabanına yağlı kağıt serelim.
· Yan duvarları yağlayalım.
· Dilimleri üzüm ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye yan yana dizelim.
· Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
· 10- 15 dakika daha tepside mayalandıralım.
· Ilık 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. Bayatladığında da lezzetini korur.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK"