SEBZELİ BEŞAMEL
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 3 adet patlıcan
· 5 adet patates
· 4 adet domates
· 1 adet kuru soğan
· 2-3 diş sarımsak
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· KIZARTMAK İÇİN :
· Sıvı yağ
· BEŞAMEL SOS İÇİN:
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
· 2 yemek kaşığı un
· tuz- karabiber
· 100 gr kadar kaşar peyniri
· YAPILIŞI:
· Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
· Patatesleri küp küp doğrayıp,kızgın yağda renkleri pembeleşene değin kızartalım.
· Havlu kağıt serilmiş bir tabağa kızaran patatesleri alalım.
· Patlıcanları, durulayıp, süzelim ve çok karartmadan kızartıp, patateslerin üzerine alalım.
· Fazla yağlarından kurtulduktan sonra orta büyüklükte bir fırın kabına tuzunu ve karabiberini ekleyerek alalım.
· Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
· Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafif pembeleştirdikten sonra domatesleri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ilave edip,hafif pişirelim.
· Tuzunu ve karabiberini ekleyip,sebzelerin üstüne yayalım.
· BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:
· Bir tencerede 2 kaşık yağı eritip, unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar topaklandırmadan kavuralım.
· Azar azar sütü ekleyip, karıştıralım.
· Koyulaşıp, göz göz olunca altını kapatıp, tuz ekleyip, sebzelerin üzerine dökelim.
· 200 derecelik fırına koyup, beşamel sos hafif pembeleşince çıkarıp, rendelenmiş kaşarı üzerine dökelim ve tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım.
· Sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SEBZELİ BEŞAMEL"