İRMİK HELVASI
~~ Kandilimiz mübarek Olsun ~~
Allah tekrarlarını görmeyi nasip etsin. Amin
· MALZEMELER:
· 2 su bardağı irmik
· 1,5 su bardağı şeker (Tatlı seviyorsanız 2 su bardağı şeker)
· 2,5 su bardağı su
· 125 gram tereyağı ( Veya margarin)- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
· 1 Türk kahvesi fincanı çam fıstığı
· ÜZERİ İÇİN:
· Tarçın
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye ( Tercihen teflon) yağları alalım.
· Fıstıkları ve irmiği koyup, kısık ateşte 30- 40 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
· Sıcak suyun içinde şekeri eritelim.
· Fıstık ve irmik pembeleştiğinde şekerli suyu irmiğin üzerine dökelim.
· Bu esnada biraz sıçrayacaktır, kenara çekiliniz.
· Tenceremizin ağzını sıkıca kapatalım. Helvamız suyunu çekince altını kapatıp, karıştıralım
· Havlu kağıt veya temiz bir bezi tencerenin üzerine koyup, kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
· Dilediğiniz şekillerde servis yapabilirsiniz.
· Örneğin; dondurma kaşığı, normal yemek kaşığı veya küçük kalıplar kullanabilirsiniz.
· Dondurma kaşığı ile 18 top çıkıyor
· Üzerine tarçın serpebilirsiniz.
· NOT: Su yerine süt kullanabilirsiniz.
0 Komentar untuk "İRMİK HELVASI"