BAYAT EKMEK KÖFTESİ
NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM.
· MALZEMELER:
· 1 adet bayat ekmek
· 1 adet yumurta
· 100 gr. beyaz peynir
· yarım demet maydanoz
· tuz- karabiber- pul biber
· arzuya göre kimyon
· SOSU İÇİN:
· 1 su bardağı süzme yoğurt
· 1 adet salatalık
· 1-2 diş sarımsak
· bir tutam taze nane veya dereotu
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· tuz- pul biber
· KIZARTMAK İÇİN:
· Sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
· Üzerine yumurta, ezilmiş peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
· Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
· Ve oval şekil verelim.
· Tavaya sıvı yağı alalım, yağ kızınca köfteleri önlü arkalı kızartalım.
· Kızaran köftelerin fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
· Yoğurdu güzelce çırpalım.
· Ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım.
· Salatalığı rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
· Suyunu sıkıp, yoğurda ekleyelim.
· Naneyi ince kıyım doğrayıp yoğurda ilave edelim.
· Zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
· Köfteleri servis tabağın alalım, arzu ederseniz yoğurtlu sosu üzerine veya köftelerin yanında servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " YOĞURT SOSLU BAYAT EKMEK KÖFTESİ"