ETLİ NOHUTLU BAMYA
Bu güzel yemeği bizlerle paylaştığı için sevgili BURCU KONUKCU' ya teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
- · MALZEMELER:· 300 gr bamya· 1 sb haşlanmış nohut· 200 gr dana kuşbaşı(yağsız)· 1 kuru soğan· 3 diş sarımsak· 2 çorba kaşığı sirke· yarım limon suyu· 2 domates rendesi· yarım çorba kaşığı domates salça· yarım çorba kaşığı biber salça· tuz, karabiber, pul biber· arzuya göre sumak· YAPILIŞI:· Ayıklamadan önce !!! bamyaları sirkeli suda temizleyip kurutalım!!!· Bamya ayıklamadan önce ellerimizin kararma riskine karşı baş parmağımıza streç sarabiliriz böylelikle parmağımız hem kararmaz hem de acımaz· parmağı sabit tutarak bamyayı döndürerek huni şeklinde ayıklıyoruz.ayıklarken kenarındaki kahverengi halkayı da içine ekleyerek döndürerek temizliyoruz.· Bamya ayıklama işlemi bitti gelelim bamya yemeğine :)· Nohutların haşlanmış olmasını tavsiye ederim.· Ayrıca eti de ayrı bir yerde pişirip eklerseniz daha lezzetli olur ben et suyunun bamyaya sinmesini sevmiyorum.· Soğanı yağda kavuruyoruz içine sarımsağı ekleyip kokusunu bırakıyoruz.· Yarı pişmiş etlerimizi ekleyip soteliyoruz.· Salçamızı ekleyip 1-2 çevirdikten sonra(salçamızı içinde yakmıyoruz) rende domatesleri katıyoruz.tuz ve baharatlarını ekleyip nohutları katıyoruz.· Biraz sıcak su ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.· Bamyalarımızı ekleyip dikkatlice karıştırıyoruz.· Bu karıştırma işleminden sonra bamyaları hiç karıştırmıyoruz, yoksa bu narin sebze dağılır ve kötü gözükür.· 10 dakika bamyaları pişmeye bırakıp kontrol ediyoruz.· 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip artık 20 dakikalık son pişme süresine bırakıyoruz.· Suyunu kontrol edebilirsiniz ama asla karıştırmıyoruz tencereyi sallayabilirsiniz sadece!!!· AFİYET OLSUN...
0 Komentar untuk "ETLİ NOHUTLU BAMYA"