PÜRELİ MANTARLI ET
Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmamışım :( Yemek davetleri genelde akşam yemeği olduğundan hem fotoğraf çekimi açısından hem de fırından çıkar çıkmaz yenmesi gereken bir yemek olduğundan hep erteledim. Ben Bonfile et kullanarak yaptım ama zaman zaman tavuk biftek kullanarakta aynı şekilde yapıyorum. Eti mahalle kasabından alanlardanım. Kasabım eti çok met edince marine etmedim, sadece kekikle tatlandırdım. Bu arada kekiği de Kaz Dağlarından köylü kadınlardan almıştım, muhteşem bir koku ve tadı var :)Emeklerine sağlık. Eğer tavuk biftek kullanacaksanız sıvı yağ,, kekik, kırmızı toz biber karabiber vs sevdiğiniz baharatları ekleyip tavuk biftekleri 1-2 saat bu sosta marine edebilirsiniz. Ben etleri tereyağında kızartıyorum, aynı mangal adında oluyor. Yemeğinizi sabah hazırlayıp, misafirleriniz geldiği anda fırına atabilirsiniz.AFYETLER OLSUN
Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmamışım :( Yemek davetleri genelde akşam yemeği olduğundan hem fotoğraf çekimi açısından hem de fırından çıkar çıkmaz yenmesi gereken bir yemek olduğundan hep erteledim. Ben Bonfile et kullanarak yaptım ama zaman zaman tavuk biftek kullanarakta aynı şekilde yapıyorum. Eti mahalle kasabından alanlardanım. Kasabım eti çok met edince marine etmedim, sadece kekikle tatlandırdım. Bu arada kekiği de Kaz Dağlarından köylü kadınlardan almıştım, muhteşem bir koku ve tadı var :)Emeklerine sağlık. Eğer tavuk biftek kullanacaksanız sıvı yağ,, kekik, kırmızı toz biber karabiber vs sevdiğiniz baharatları ekleyip tavuk biftekleri 1-2 saat bu sosta marine edebilirsiniz. Ben etleri tereyağında kızartıyorum, aynı mangal adında oluyor. Yemeğinizi sabah hazırlayıp, misafirleriniz geldiği anda fırına atabilirsiniz.AFYETLER OLSUN
· MALZEMELER:
· 4 adet bonfile et
· 1 adet küçük kuru soğan
· 8-10 adet kültür mantarı
· 1 adet kırmızı biber
· 2 adet sivri biber
· 1 adet domates
· Tuz- karabiber- kekik
· Sıvı yağı
· KIZARTMAK İÇİN:
· tereyağı
· PÜRESİ İÇİN:
· 4- 5 adet orta boy patates
· 1 çay bardağı süt
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· Tuz- karabiber
· ÜZERİ İÇİN:
· 4 dilim kaşar peyniri
· YAPILIŞI:
· Patatesleri haşlayalım ve sıcakken güzelce ezelim.
· Süt ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişirelim.
· Tuz ve karabiber serpelim.
· Bir tavaya az miktarda sıvı yağını alalım.
· İnce kıyım doğranmış soğanı yağda pembeleşene dek soteleyelim.
· Mantarları temizleyip doğrayalım. ( Çok ince ince olmasın.)
· Ve soğanlara ekleyelim.
· Mantarlar hafif suyunu çekmeye yakın,minik minik doğranmış kırmızı biber ve sivri biberi ilave edelim.
· Biberler hafif yumuşayınca kabukları soyulmuş,ve doğranmış küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim.
· Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alalım.
· Etlere kekik serpelim.
· Bir tavaya tereyağını alalım ve kızdıralım.
· Etleri ısınmış tavada önlü arkalı mühürledikten sonra ateşin altını çok az kısalım.
· Pişen yüzlerini tuzlayalım.
· Kızaran etleri bir fırın kabına alalım.
· Her bir etin üzerine mantarlı karışımı koyalım.
· Üzerlerini püre ile düzgünce kaplayalım.
· En üste kaşar dilimlerini sıralayalım.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
· Sıcak servis yapalım.
0 Komentar untuk "PÜRELİ MANTARLI ET"