ÇİÇEK BÖREK
Kabartma tozu kullanılarak yapılan ,lezzetli ve şık bir tariftir.Görüntü itibariyle Ayçiçeğine benziyor.
· Sevgili AYNUR EGE ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
· MALZEMELER:
· 100 gr margarin veya tereyağı
· 1 yumurta sarısı
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 3 yemek kaşığı yoğurt
· 2 yemek kaşığı sirke
· 1 kabartma tozu
· 1 yemek kaşığı şeker
· aldığı kadar un .
· İÇ MALZEMESİ:
· 5 adet haşlanmış patates
· tuz - karabiber - kırmızı biber
· ÜZERİ İÇİN:
· Yumurta sarısı
· çörek otu-susam
· sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım ve 1 saat üzeri örtülü şekilde dinlendirelim.
· Hamuru ikiye bölelim.
· İlk parçasını düzgünce yuvarlak şekilde açalım.
· Tepsiye yağlı kağıt serelim ve açtığımız hamuru üzerine serelim
· İç malzemeyi hazırlayalım.
· Hazırladığımız iç malzemeyi yufkanın tam ortasına tepe şeklinde bolca koyalım.
· Kalan iç malzemeyi de çok uç kısma inmeden yufkanın üzerine yayalım..
· İkinci bezeyi ilk bezenin ölçüsünde açalım.
· Ve tepsideki böreğin üzerini kaplayalım.
· Yufkanın tam ortasına bir kase kapatalım.
· Kasenin etrafından fotoğraftaki gibi çatalla çizikler yapıp dekor verelim.
· Bu çiziklerin hemen altından (Daireden) fotoğrafta görüldüğü gibi aralıklarla dilimlere keselim.
· Bu dilimleri iç harcı görünecek şekilde elimizle hafif döndürelim
· Böreğin üzerine yumurta sarısı sürelim.
· Tam ortaya bolca çörek otu ve susam serpelim.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ÇİÇEK BÖREK"