LOR TATLISI
İçinde yağ kullanılmayan hafif bir tatlı tarifidir. Tarifi Sevgili Oktay Usta' dan aldım ve denedim. Bizler çok beğendik, umarım sizlerde beğenirsiniz.
· MALZEMELER:
· 500 gr tatlı lor
· 4 adet yumurta
· 1 su bardağı şeker
· 1 su bardağı pirinç unu
· 1 su bardağı un
· 1 paket kabartma tozu
· ŞERBETİ İÇİN:
· 4 su bardağı şeker
· 4 su bardağı su
· Yarım limonun suyu
· ÜZERİ İÇİN:
· Toz Antep fıstığı
· YAPILIŞI:
· Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alalım.
· Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alalım.
· Hamuru için;
· Yoğurma kabının içine yumurtaları şekeri alıp, güzelce karıştıralım.
· Loru süzgeçten geçirip yoğurma kabına ekleyelim
· Pirinç unu, un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
· Krema torbasına yıldız uç takalım.
· Hamuru krema torbasına alalım.
· Yağlanmış fırın tepsisine şekillendirelim.
· Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Pişip fırından çıktığında 1-2 dakikam ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
· Ilık şerbeti üzerine dökelim.
· Şerbet içini çekince servis yapalım.
· AFİYET OLSUN.
· NOT: Ben malzeme listesini yarı yarıya kullandım.
· Krema torbasına yıldız uç kullanmanızı tavsiye ederim. Ben çark şeklinde uç kullandım.Malzeme kutusunda yıldız ucum yok olmuş,bulamadım :(
0 Komentar untuk "LOR TATLISI"