Bu börek benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde dolaptan çıkarır çözdürmeden tepsiye dizer,üzerine erimiş tereyağını gezdirip sıcak fırına veririm. Sonuç; kabarık, müthiş bir börek :)
· 2 adet yufkayı üst üste koyalım.
· Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim. ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
· Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
· İç malzemeyi ucuna koyup,
· bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.
· Muska şeklimiz.
· Daha sonra süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.
· İstediğimiz zaman börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· MALZEMELER:
· 6 adet yufka
· 1 su bardağı süt
· 125 gr tereyağı
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
· ÜZERİ İÇİN :
· Bir parça tereyağı
· YAPILIŞI:
· 2 adet yufkayı üst üste koyalım.
· Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim. ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
· Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
· Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürelim.
· (ALT YUFKAYA SÜRMÜYORUZ)
· İç malzemeyi ucuna koyup,
· Muska şeklinde sarmaya başlayalım.
· Üçgen şekilde köşelere doğru bir sağ köşeye,
· bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.
· Muska şeklimiz.
· Daha sonra süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.
· Sudan geçirdiğimiz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştıralım ve dondurucuya kaldıralım.
· İstediğimiz zaman börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· NOT:Yalnızca sıcakken değil soğuyunca da lezzetini ve kabarıklığını yitirmeyen bir börektir.
· NOT: Buzluktan çıkardığımız böreği ÇÖZDÜRMEDEN pişiriyoruz.
· NOT: Böreğimizi hemen pişireceksek yine sudan geçirip,ez az 2-3 saat dondurucuda bekletmemiz gerekir. Dilediğiniz kadarını pişiriniz. Bu ölçülerden 28- 30 adet börek çıkıyor.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK)"