HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ
Bu tarif biraz Fellah Köftesine benziyor, farkı sosu çiğden kullanılıyor.Lezzetli ve evdeki malzemelerle kolaylıkla yapılabilecek, çay davetlerinde ikram edebileceğiniz bir tariftir.Hatta Sosyete Kısır' ı olarak da bilinir. AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· KÖFTESİ İÇİN:
· 1 su bardağı köftelik bulgur
· 1 su bardağı un
· tuz
· 1 tatlı kaşığı kimyon
· aldığı kadar kaynar su
· SOSU İÇİN:
· yarım demet taze soğan
· yarım demet maydanoz
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· yarım su bardağı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· 1 tatlı kaşığı kimyon
· 1 limon suyu
· 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
· YAPILIŞI:
· Bulguru güzelce yıkayıp, üzerine bulguru çok geçmeyen ölçüde kaynar su döküp, şişene değin ağzı kapalı olarak bekletelim.
· Kabaran bulgura kimyon,tuz ve unu ekleyelim.
· Yoğurma kıvamı alacak kadar da su ilave edelim.
· Köftemizi güzelce yoğuralım.
· Ufak parçalar koparıp misket haline getirelim.
· Hafif unlanmış tepsimize minik köftelerimizi dizelim.
· Geniş bir tencereye yeteri kadar su, tuz ve birazda sıvı yağ koyup kaynatalım.
· Kaynayan suyun içine yeter kadar köftelerimizi atalım.
· 6-7 dakika pişirelim.
· Piştiğinden emin olmak için 1 tane alıp tadabilirsiniz.
· Köftelerimizi bir süzgece çıkaralım,suyunu süzdürelim.
· Sosu için;
· Başka bir kapta, salçaları, zeytin yağını, limon suyu, nar ekşisi, ince kıyım taze soğan ve maydanozu, ezilmiş sarımsağı tuz ve kimyonu güzelce karıştıralım ve köftelerin üzerine dökelim.
· Yine karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
· AFİYET OLSUN.
· NOT:Tarif için Kübra Kulu' ya teşekkür ederiz.
0 Komentar untuk "HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ"