LORLU KURABİYE ( KAKAOLU)
Lor, Ege bölgemizde çok kullanılır. İzmirli olduğum için bizim kahvaltı sofralarımızdan eksik olmaz. Lorun üzerine böğürtlen reçeli denediniz mi ? Mutlaka kahvaltılarda öneririm, harika bir şey oluyor :)
Geçtiğimiz Kurban Bayramında kardeşlerim Çeşme ve Sakız adası' na gittiler. Dönüşte Lor getirmişler. Geçen hafta bir takipçim benden Lorlu Kurabiye tarifi istedi. Nasıl gözden kaçırmışım, sitemde mevcut değildi :( Ve artık harika bir Lorlu Kurabiye tarifi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :) İç dolgundaki lor ve kakao ve şeker birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor. Kesinlikle lor olduğu anlaşılmıyor, çikolata gibi bir tat veya ona yakın bir şey :) Cocostar kurabiye gibi kesince içinden sürpriz çıkıyor :) Deneyiniz beğeneceğinize eminim... Sevgilerimle...
· MALZEMELER:
· Hamuru için:
· 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1 su bardağı şeker
· 1 su bardağı şeker
· 3 adet yumurta
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
· aldığı kadar un
· İçi için:
· 250 gr. tatlı lor
· 2 yemek kaşığı kakao
· 7 yemek kaşığı toz şeker
· Üzeri için:
· Pudra şekeri
· veya
· Çikolata sosu
· YAPILIŞI:
· İç dolgusu için, bir kabın içine lor, kakao ve şekeri alalım.
· Güzelce yoğuralım.
· Bu harçtan fındıktan biraz daha büyük 32 adet toplar yapalım.
· Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
· Hamuru için; bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alalım.
· Çırpma teliyle şeker eriyinceye kadar çırpalım.
· Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
· Azar azar unu ekleyelim.
· Unun üzerine vanilya ve kabartma tozunu serpelim.
· Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. ( Un oranını yazmadım yumurtaların büyüklüğüne göre biraz değişiyor.Ben 6 su bardağından daha fazla un kullandım.)
· Hamurumuzdan küçük mandalina boyutlarında 32 adet bezeler yapalım.
· Bezeleri avucumuzun içinde açalım.
· (Hamurun ortasını biraz çukurlaştırırsak topu yerleştirmek daha kolay oluyor.)
· Lorlu kakaolu topu tam ortaya yerleştirelim.
· Açık kısımları birleştirip avucumuzun içinde yuvarlayalım.
· Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
· Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
0 Komentar untuk "LORLU KURABİYE (KAKAOLU)"