KAYISILI KEK
Kuru meyveli kekleri ben çok severim, keke ayrı bir aroma kattıklarını düşünüyorum. Çay ve kahvenin yanında harika bir kek oldu :)
· MALZEMELER:
· 125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
· 3 adet yumurta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 yemek kaşığı yoğurt
· yarım limon suyu
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
· 2 su bardağı un
· 1 çay bardağı kuru üzüm
· 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
· 6-7 adet kayısı
· Tabanı için:
· 20- 25 adet kayısı ( Biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım.)
· YAPILIŞI:
· Oda sıcaklığındaki yağı şekerle birlikte krema haline gelinceye kadar çırpalım.
· Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim.
· Yoğurt ve limon suyunu ilave edip çırpalım.
· Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim, pütürsüz bir olana kadar çırpalım.
· 6-7 adet kayısıyı minik minik doğrayalım, kuru üzümle birlikte hafif unlayalım.
· Çekilmiş ceviz, kayısı ve üzümleri harca ekleyip kaşık ile karıştıralım.
· Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayalım.
· 20- 25 adet haşladığımız kayısıyı dekorlu biçimde kalıbın tabanına dizelim.
· Üzerine kek harcını dökelim
· Yuvarlak kalıp kullandığımızdan pişerken ortası tepe gibi olmasın diye tam ortadan başlayarak harcı yanlara doğru itelim.
· 170 derecelik fırında pişirelim.
· Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.
· Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KAYISILI KEK"