RÜZGAR GÜLÜ
Sevgili ÖZLEM YURTSEVER'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık.
· MALZEMELER:
· 1 paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin ( 250 gr)
· 1 su bardağı pudra şekeri
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 4 yemek kaşığı buğday nişastası
· aldığı kadar un
· 2 yemek kaşığı kakao ( Hamurun yarısı için)
· YAPILIŞI:
· Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
· Hamuru ikiye bölüp, bir parçasına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip, yoğuralım.
· Fındık büyüklüğünde bezeler yapalım.
· 2 adet kakaolu, 2 adet sade topları ,resimdeki gibi karşılıklı koyup avuç içinde yuvarlayalım.
· Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " RÜZGAR GÜLÜ"