ALMAN PASTASI ( TEKLİ)


ALMAN PASTASI
Uzun yıllar önce Alman Pastası sadece pastanelerde satılırdı ama artık pastaneden  satın almaya gerek duymayacağımız harika tarifleri mevcut....Bu tarifte onlardan biri...Tekli Alman Pastası yemelere doyamayacağınız bir lezzette....Muz ayrı bir tat katıyor...Yaklaşık 30 adet kadar ....Ben krem şantiyi dekor olarak kullandım, kullanmayabilirsiniz...Özel günlerde denemenizi şiddetle tavsiye ederim..











·         MALZEMELER:
·         HAMURU İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         yarım paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
·         yarım su bardağı sıvı yağı
·         1 paket yaş maya
·         1 su bardağı toz şeker
·         2 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı mahlep
·         alabildiğince un
·         KREMASI İÇİN:
·         4,5 su bardağı süt
·         1,5 su bardağı şeker
·         2,5 yemek kaşığı un
·         2,5 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 paket vanilya
·         1 poşet toz krem şanti
·         ARASI İÇİN:
·         2-3 adet muz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 adet yumurta sarısı
·         file fındık
·         pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Geniş bir kabın için ılık süt, ve mayayı alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Yağ, yumurta ve mahlebi ekleyelim.
·          İyice karıştıralım.
·         Azar azar unu ve şekeri  ilave edelim.
·         HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR YOĞURALIM.
·         Ilık bir ortamda hamurumuzu mayalandıralım.
·         Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizi hafif  sıvı yağ ile yağlayarak yuvarlak şekil verip, tepsiye aralıklarla dizelim.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. File fındık serpip, 180 derecede üzerleri pembeleşene değin pişirelim.
·         Pastamız pişerken bir yandan kremaları hazırlayalım.
·         KREMASI İÇİN; bir tencereye süt, şeker,yumurta sarısı, un,nişasta ve vanilyaları alalım, muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Krema ılınınca toz krem şantiyi ekleyip,mikserle çırpalım.
·         Diğer yandan 1 poşet krem şanti ile yarım su bardağı soğuk sütü çırpalım ve buzdolabının  norma rafında bekletelim.
·         Fırından çıkan pastaları soğumaya bırakalım.
·         Soğuyan pastalarımızın üst kısmından dibe inmeden kapak gibi keselim.
·         İçine pişirdiğimiz kremadan yeteri kadar koyalım.
·         Birkaç muz dilimleri yerleştirelim.
·         Krem şantiyi mümkünse sıkma torbasına koyalım ve ve uç kısımlarına krem şanti ile dekorlayalım.
·         Üzerine pudra şekeri serpelim.
·          AFİYET OLSUN.
·         NOT: Dilerseniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürmeyip, beyaz pişirebilirsiniz.

·         NOT: Uç kısımlarına krem şanti kullanmayabilirsiniz

0 Komentar untuk " ALMAN PASTASI ( TEKLİ)"

Back To Top