PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK


 PRATİK SODALI  ÇITIR  BÖREK
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendiler :) Fırından çıktığındaki sıcacık çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. AFİYETLER OLSUN



·         MALZEMELER:
·         4 adet yufka
·         yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
·         50 gr eritilmiş tereyağı veya  margarin
·         1,5-2 su bardağı galeta unu
·         1 şişe maden suyu
·         İÇ MALZEMESİ:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.

·         YAPILIŞI:
 Yufkaları dörde keselim. Yani 16 parça üçgen yufkamız olacaktır
 Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.

 Ve ikiye katlayalım

 Geniş  ucuna iç harçtan koyalım.
 Her iki ucunu hafifce içe katlayalım.
 Sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
 Böreğimizi sardık.
 Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına yağ karışımını sürelim.
 Sonra tamamen maden suyuna,
 ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
  Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.


AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk " PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK "

Back To Top