VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ



VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...

·         MALZEMELER:
·         MUHALLEBİSİ İÇİN:
·         1 litre süt
·         2 çorba kaşığı tepeleme un
·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
·         VİŞNELİ SOS:
·         2 su bardağı vişne suyu
·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
·         1 çay bardağı toz şeker
·         ARA BİSKÜVİ İÇİN:
·         10-12 adet kakaolu bisküvi
·         YAPILIŞI:
·         İlk önce vişne sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.
·         Altını yakıp, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.
·          Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su ekleyelim.
·         Yada sıvı olmuşsa yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)
·         Kaselerimizi suyla ıslatıp, fazla sularını süzelim.
·         Pişen sosumuzu kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.
·         Beyaz muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.

·         İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.
0 Komentar untuk "VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ "

Back To Top