ISPANAKLI PASTA




ISPANAKLI PASTA
Görüntü, tat ve renk olarak harika bir pasta :)
·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1,5 su bardağı un
·         yarım su bardağı sıvı yağı
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         150 gr kadar haşlanmış ıspanak
·         KREMA:
·         3 su bardağı süt
·         1 yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 çay bardağı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         SÜSLEMEK İÇİN:
·         1 paket krem şanti
·         1 su bardağı soğuk süt
·         İÇ MALZEMESİ: Kivi veya muz
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıp, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
·         Toz şekerini ilave edip ,yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
·         Haşlanmış ve soğumuş olan ıspanağımızı da robottan geçirip harcımıza katıp karıştırmaya devam edelim.
·         Sıvı yağı ekleyelim.
·          Unu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı da eleyerek harcımıza ekleyelim.
·         20 cm lik çemberli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim.
·         Çemberimizin yan duvarlarını sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım.
·          Harcımızı dökelim.Kalıptaki harcımızın ortasını hafifçe kenarlara doğru itelim ki kekimiz aynı ölçüde kabarsın.
·         170 derecelik fırında kekimizi pişirelim.
·         KREMASI:
·         Tenceremize önce sütümüzü,unumuzu, nişastamızı , toz şekerimizi ve yumurta sarısını koyup çırpma teliyle iyice karıştırıp, ocağımızı yakalım, pişirelim.
·         Sürekli karıştıralım.
·         Hem dip tutmasın hem de topaklar oluşmasın.
·         Göz göz olduğunda altını kapatıp,tereyağımızı ekleyelim.
·         Bir kaç dakika mikser ile iyice çırpalım
·         .Kremamızın biraz soğumasını bekleyelim.
·         Kremamız soğurken krem şantimizi hazırlayalım.
·         Mikserle iyice çırpıp katı hale gelen krem şantimizin çok azını kremanın içine katıp, karıştıralım.
·         Krem şantimizi bir süreliğine buzdolabında bekletelim,biraz daha katılaşsın.
·         Kekimizi ikiye bölelim.
·         İki parçayı da şekerli süt ile ıslatalım.
·         Kremamızın yarısını ilk parçanın üzerine eşit miktarlarda yayalım.
·          ÜZERİNE KİVİ VEYA MUZ DİLİMLERİ KOYMANIZI ÖNERİRİM.
·          Kekimizin diğer parçasını da üstüne koyalım.
·         Kalan kremamızla üstünü ve yanlarını kapatalım.
·         Buzdolabındaki krem şantimizi çıkarıp pastamızın üzerine ince bir tabaka halinde sürelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.
·         Kivi dilimleri ve file antep fıstığı dekor olarak çok yakışıyor.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ISPANAKLI PASTA"

Back To Top