ELMALI KEK



Aynur Rustemova

 ELMALI KEK
Sevgili AYNUR RUSTEMOVA bizlerle benim en sevdiğim  Elmalı Kek tarifini paylaşmışlar. İç malzemesi diğer benzer tariflerinin dışında bir Elmalı kek. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER:
Hamuru için :
250 gr. tereyağı veya margarin
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar )
İçi için:
4-5 adet elma (Ekşi olsa daha iyi olur)
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI :
 Yağı eritelim ve şekerle güzelce karıştıralım. Yumurta sarılarını vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip kulak  memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıp steç filme saralım ve dondurucuya kaldıralım. Kalan kalan hamuru yağlanmış kalıba yayalım.
 Üzerine  çiğden elmaları rendeleyelim. Arzu ederseniz limon kabuğu rendesi veya tarçın ekleyebilirsiniz.
 Yumurta aklarını şekerle güzelce çırpalım ve vanilyayı ekleyelim. Elmaların üzerine sürelim.

Dolaba kaldırdığımız hamuru  rendenin aklın tarafıyla üzerine rendeleyelim. Ve 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim Soğuduktan  sonra dilimleyerek servis yapalım. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk " ELMALI KEK"

Back To Top