BENİM ÜZÜMLÜ KURABİYEM





BENİM ÜZÜMLÜ KURABİYEM
Katı yağ yerine sıvı yağ tercih edenler için güzel ve leziz bir kurabiye tarifidir. Bu kurabiye 1 hafta dahi kalsa  bayatlamaz. Hatta tadı daha da güzel olur :)

·         MALZEMELER:
·         1 su bardağı toz şeker
·         2 yumurta (1 sarısı üste sürülecek)
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı kuru üzüm
·         1 çay bardağı dövülmüş ceviz (Eğer elinizde yoksa koymayabilirsiniz.)
·         1 paket kabarma tozu
·         1 paket vanilya
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         arzuya göre ,yarım portakal suyu
·         alabildiği kadar un
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabımıza yumurtamızı, şekerimizi koyup, güzelce karıştıralım.
·         Sıvı yağ,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve vanilyatı da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
·         Üzüm ve cevizimizi katalım.
·         Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
·          Kulak memesi kıvamında  bir hamur elde edelim
·         .Fırın tepsisini  sıvı yağ ile yağlayalım.
·          Hamurumuzu eğer kalıplar yardımıyla şekillendireceksek  merdane ile çok ince olmaması kaydıyla hamurumuzu açalım.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla dekor yapalım.
·         Arzu ederseniz üzerine dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.
·         180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BENİM ÜZÜMLÜ KURABİYEM"

Back To Top