MISIR UNLU TATLI






MISIR UNLU TATLI
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif  paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER

3 cay bardağı mısır  unu (Elenmiş)
1,5 cay bardağı un ( Elenmiş)
1,5 cay bardağı toz $eker
2 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu ( Elenmiş )
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz $eker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığılimon suyu
YAPILI$I
Önce $şerbeti 10 dk kaynatıyoruz ve içine limon suyunu da ekleyip 1-2 dk.daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Sonra yumurta ve $ekeri iyice çırpıyoruz çırptıktan sonra içine yoğurdu ve sıvı yağı da  ilave edip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra elediğimiz misir ununu,normal unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kari$ima ilave edip tahta ka$ik veya spatula ile karıştırıyoruz ( HAMUR BİRAZ KOYU KIVAM OLUYOR TERETTÜT ETMEYiN ) yağladığımız küçük k boy borcama karıımı döküp 180 derece fırında üzeri kızarana  dek piiriyoruz. Pişen tatlının  ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dokuyoruz tatlı soğuyunca uzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz AFiYET OLSUN.




0 Komentar untuk "MISIR UNLU TATLI"

Back To Top