BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA


BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA
Genellikle mayalı poğaçalar fırından çıktığında puf puf olur, soğuduğunda ise sertleşir :( Oysa bu poğaça tarifi bir kaç gün kalsa dahi yumuşaklığını koruyor. Genelde evde bulunan malzemeler ve de çok bereketlidir. 30 adet civarında poğaça elde etmeniz mümkündür. Deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum :)

·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya ( 42 gr)
·         1 su bardağı ılık süt
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         1 şişe maden suyu ( 200 ml)
·         1 yemek kaşığı  tuz
·         alabildiği kadar un ( 6 su bardağı kadar kullandım.)
·         İÇİ İÇİN:
·         Peynir- maydanoz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 yumurta sarısı
·         arzuya göre susam
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına maya,ve ılık sütü alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım,
·         Maden suyu ve sıvı yağı ekleyip kaşıkla güzelce karıştırmaya devam edelim
·         Azar azar un, şeker ve tuzu ilave edelim. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
·         Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyükçe parçalar koparalım.
·         Avucumuzda açıp, içine peynir - maydanoz karışımından yeteri kadar koyup, kapatalım ve yuvarlayalım.
·         Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan aralıklarla dizdim.( Diğer tepsileri yağlayınız.)
·         Üzerine bolca yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
·         Tepside 10 dakika daha mayalandıralım ve çok ılık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         AFİYET OLSUN







0 Komentar untuk "BAYATLAMAYAN PUFUDİK POĞAÇA"

Back To Top